Winkelwagen

Vragen? Bel gerust 085 – 130 69 66

Bezorging binnen 2-4 werkdagen. Gratis vanaf €500 ex.

Onze klanten geven ons een 9,8 op Google.

Kabelspade

Draineerspade, ook wel kabelspade genoemd zijn populair voor het graven van smalle sleuven of het ingraven van een drainagegoot. Ons assortiment bevat meerdere kabelspaden met verschillende breedtes en variërende type spadestelen. De kabelspade is een veelgebruikte spade in het hovenierswerk of grondwerk. Ook bij het aanleggen van kabels / leidingen wordt vaak de smalle spade gebruikt.

Kabelspade met opstap

Sommige kabelspades zijn uitgerust met handige ronde opstapjes. Door deze opstapjes kan je met je voet meer kracht zetten zonder dat je schoenen kapot gaan of je voet wegglijdt. Omdat de opstapjes rond zijn blijven deze ook nergens achter haken.

De opstapjes op de smalle spade zijn gelast zodat deze niet zomaar afbreken tijdens het werken en je verzekerd bent van kwaliteit!

De Draineerspade 13cm van Atlas is uitgevoerd met deze opstapjes en is tevens onze hardloper onder de drainagespades.

13cm kabelspade - draineerspade

Draineerspade van geharde kwaliteit

De spaden van Atlas zijn van geharde kwaliteit! Het blad is gehard waardoor deze erg sterk is en niet snel breekt! Sterke spaden zijn erg belangrijk als je deze veel gebruikt voor jou werkzaamheden. Een spade van niet geharde kwaliteit is niet geschikt voor professioneel gebruik. Gelukkig zijn de kabelspaden van Atlas dat wel! De draineerspade van Atlas worden vaak gebruikt door vakmannen zoals elektriciens, hoveniers, stratenmakers, grondwerkers en loonwerkers.

De draineerspade met ronde opstap heeft ook een gepolijst spadeblad. Doordat het spadeblad gepolijst is laat deze grond en zand eerder los zonder dat het blijft kleven! Wanneer klei of grond blijft plakken aan je spade is dat erg irritant, hier heb je met de kabelspade 13cm geen last van!

Waar gebruik je een kabelspade voor?

De kabelspade gebruik je voor het graven van smalle sleuven en goten. Deze sleuven / goten zijn geschikt voor kabels en leidingen. Bij het aanleggen van zonnepanelen, waterafvoer en glasvezelkabels komt de kabelspade goed van pas!

Doordat het blad erg scherp is aan de onderzijde, steek je de spade gemakkelijk in de grond, klei of zand. Met deze spaden is het maken van een sleuf of kabelgoot een ‘makkie’! De kabelspade is leverbaar in verschillende variaties zoals met sterke fibersteel of houten essen steel.

Wat is de beste kabelspade?

De beste kabelspade is de smalle spade met sterke fibersteel. Deze kabelspade is uitgerust met een sterke fibersteel met T-greep. Het bovenste gedeelte van de steel is bekleed met natuurrubber voor de perfecte grip. 

De spadesteel zelf is gemaakt van een sterke glasfiber versterking van 16mm en is omringt met speciaal kunststof. Dit kunststof zorgt ervoor dat de steel beschermd is tegen beschadigingen. Beschadigd glasfiber telt honderden rechtop staande haartjes en kunnen wonden met ontstekingen veroorzaken. Het kunststof is dik genoeg om ervoor te zorgen dat het glasfiber niet beschadigd!

Een glasfibersteel staat ook wel bekend als ‘onbreekbaar’. Deze spade is dus erg geschikt voor zwaar professioneel gebruik en alle weersomstandigheden.

De draineerspade met fibersteel is de duurste variant van de kabelspade van Atlas. Ben je opzoek naar een spade met een lager prijskaartje maar wil je wel een sterke spadesteel? Dan is de kabelspade met Hickory houten steel iets voor jou! 

Hickory is een sterke Amerikaanse houtsoort. Hickory stelen zijn nog sterker dan Essen stelen. Deze spade wordt zowel door professionals als particulieren zeer gewaardeerd vanwege de kwaliteit/prijs verhouding.

Heb je liever een goedkope spade omdat je hem toch niet vaak gebruikt? Dan is de kabelspade met Essen houten steel de uitkomst! Deze draineerspade heeft een aanzienlijk lager prijskaartje dan zijn sterkere broers!

Extra smalle draineerspade

Atlas heeft in samenwerking met De Wit een extra smalle kabelspade op de markt gebracht. Deze spade heeft slecht een breedte van 9cm!

Het spadeblad van De Wit is erg sterk en gehard. Dit zorgt ervoor dat de spade geschikt is voor professioneel gebruik! Met deze spade kan je extra smalle sleuven en goten graven.

Deze spade is erg geschikt voor grondwerkers, hoveniers en glasvezelaanleggers.

De smalle draineerspade heeft een hol blad. Het blad van de draineerspade is 31,5 centimeter lang. De kabelspade is aan de onderkant 9 centimeter breed

De spade is voorzien van een gesmede zwanenhals die goed aansluit op de steel. Doordat de hals zo ver over de steel loopt brengt dit extra sterkte met zich mee!

Doordat Atlas hun eigen stelen gebruikt op deze smalle spade ben je ook verzekerd van een sterke steel. Deze spade is leverbaar met sterke fibersteel of essen houten steel.

De grondwerkspade is geschikt voor het graven van sleuven voor kabels en leidingen.

9cm draineerspade - kabelspade

Sleuf graven

Met bovenstaande spaden kan je prima sleuven graven! Sterker nog, deze spaden zijn speciaal hiervoor gemaakt! Een sleuf graaf je vaak omdat er kabels, leidingen of drainage wordt aangelegd.

Sleuf graven met de hand

Met deze spaden is het graven van een sleuf met de hand makkelijker. De spaden zijn erg scherp en smal waardoor deze ideaal zijn voor het graven van sleuven met de hand.

Sleuf graven voor kabel

Kabels en leidingen liggen vaak op een diepte van minimaal 60 centimeter. Dit is gelijk aan twee keer een spadeblad. Het graven van een sleuf voor kabels is ideaal met de smalle spaden van Atlas. De spaden werken erg goed met grond of klei en worden vaak gebruikt bij het aanleggen van kabels en leidingen voor bijvoorbeeld zonnepanelen, glasvezel maar ook voor het graven van een waterafvoer.

 

Gratis verzending.

Voor bestellingen + €500 ex.

Niet goed, geld terug.

30 dagen garantie

Professioneel materieel.

Gekozen door professionals

Scherpe prijzen.

Dagelijkse prijs monitoring