Winkelwagen

Vragen? Bel gerust 085 – 130 69 66

Bezorging binnen 2-4 werkdagen. Gratis vanaf €500 ex.

Onze klanten geven ons een 9,8 op Google.

Kennisbank

Welkom bij onze kennisbank! In onze kennisbank staan vragen over producten in onze webshop. Wij geven uitgebreid antwoord op deze vragen. Staat jou vraag er niet tussen? Neem gerust contact op met onze klantenservice!

Stratenmakersgereedschap

Met een afreilat kan je het zandbed van de bestrating afreien. Je verdeelt het zand door overtollige zand naar je toe te trekken. De afreilat is vaak gemaakt van aluminium of hout. Met het bandenmaatje kan je het zand langs een trottoirband egaliseren.

De stampers worden vaak gebruikt voor het aanstampen van zand, grond, asfalt, tegels en trottoirbanden. De stalen variant wordt vaak gebruikt voor asfalt.

Er zijn veel verschillende bandentangen. We beginnen met de basis, de bandentang met kleine bek. Deze bandentang gebruik je bij normale trottoirbanden. 

De bandentang met rubberbek gebruik je voor kwetsbare, natte en gladde opsluitbanden.

Om maximale grip te kunnen garanderen heeft De Wit De bandentang met widia punten ontwikkeld.

De spade met fibersteel zijn de beste spades die er momenteel zijn. De fibersteel breekt niet en is geschikt voor zeer zwaar gebruik. Ideaal voor hoveniers!

De steekschop met ronde opstapjes is ons meest verkochte steekbats. De ronde opstapjes zorgen ervoor dat je meer kracht kunt zetten. Doordat de opstapjes rond zijn, glijdt je voet er niet vanaf!

Met een betonschop kan je beton en zand mee scheppen. De betonschop wordt ook gebruikt om baan te maken.

In ons assortiment hebben wij betonschoppen met rechte hoeken en met ronde hoeken. Deze ronde hoeken maken het scheppen van zand uit een kruiwagen of aanhanger een stuk makkelijker!

Een gemeentebezem is een lange bezem (meestal 45cm) met zachte haren (bassine, bahia of kokos. De gemeentebezem wordt ook vaak gebruikt als ‘inveegbezem’.

De gemeentebezem / wegenbouwbezem basinne 45cm is de absolute hardloper in ons assortiment!

De beste straatbezem is een bezem met PPN vezels. De PPN vezels zijn erg slijtvast en houdt veel minder vuil vast. Met een bezem van PPN vezels is je straatje snel schoon!

De draadpennen met T-kop zijn onze meest verkochte draadpennen. Moet je de draadpennen in de repak zetten? dan adviseren wij de 18mm dikke draadpennen! Deze buigen niet zomaar als er een harde ondergrond is! 

Dunne draadpennen (12 of 14 mm) kan je het best gebruiken als je de draadpennen in normale grond moet plaatsen!

Staan de draadpennen in de grond? dan kan je nu de hoogte bepalen met het uitzetdraad.

Met een klinkertrekker haal je klinkers uit bestaande bestrating. Hierbij beschadig je het zandbed of de bestrating niet!

Een klinkertrekker is erg handig als je maar een paar klinkers uit de bestrating moet halen.

De steentrekker heeft een verstelbare bekbreedte van 20-30 centimeter.

Het eruit halen van stenen in een bestaande straatlaag is makkelijker dan je denkt! De klinkertrekker / stenentrekker is daar een goed hulpmiddel bij.

  1. Meet de afmeting van de klinker / steen die je er uit wil halen.
  2. Stel de bekbreedte in met de vleugelschroef voor de juiste afmeting.
  3. Steek de mesjes aan de weerszijde in de grond.
  4. Trek de handvatten uit elkaar zodat de tang de klinker / steen goed klemt.
  5. Wrik de klinker met beleid los en haal hem uit het straatwerk.
  6. Op naar de volgende tegel / klinker!

Een straathamer wordt gebruikt om stenen doormidden te slaan (kromme zijde) of om de stenen aan te slaan (rechte zijde). 

Een straathamer met een bekbreedte van 5cm is een echte allrounder voor zowel waalformaat als dikformaat klinkers.

De straathamer 7cm wordt vaak gebruikt voor lingeformaat of dikformaat.

Moet je basaltkeien straten? Dan is de straathamer met bekbreedte 10cm iets voor jou!

Straathamers heb je met houten (essen) steel of fiber (kunststof) steel. De fiberstelen zijn erg sterk en breken niet zomaar doormidden! Ook dempt het fiber de trillingen van de straathamer.

Een Almi knipper is een steen- of tegelknipper van het merk Almi. Een ‘Almi knipper‘ staat garant voor kwaliteit! De steenknippers worden gebruikt om stenen, tegels, natuursteen en betonstenen mee te knippen.

Hoveniersgereedschap kennisbank

Hoveniersgereedschap

Houten palen sla je met een houten / rubberen paalhamer.

Stalen palen sla je met een stalen sleg.

Op deze manier beschadig je de hamer en de palen niet!

Eerst boor je een gat met de palenboor. De houten palen sla je vervolgens in de grond met een paalhamer / sleg of handhei

De snoeischaar Felco 2 is door de consumentenbond uitgeroepen tot ‘beste snoeischaar’! De Felco 2 is de best verkochte snoeischaar ter wereld met een lange levensduur.

De hooihark van JOST is uitgerust met een egaliseerstrip. Met behulp van deze strip kan je met deze hark het zandbed enigszins egaliseren.

De kunststof bladhark van Fiskars wordt vaak gebruikt door hoveniers! Het kuststof is erg sterk maar wel goed buigzaam. Deze hark is werkt erg goed als je blad moet harken.

Ja dat kan! Die ronde handhei kan vierkante palen in de grond stampen. In de productomschrijving staat welk vierkant formaat geschikt is voor de ronde palenrammers.

  1. Graaf een gat in de grond met een palenboor / palenzetter.
  2. Plaats de paal in het gat (minimaal 1/3e van de paal!)
  3. Leg een houten klosje op de paal zodat de bovenkant niet beschadigd.
  4. Stamp met de handhei de paal in de grond.
  5. Controleer met een waterpas of de paal waterpas staat! waterpas staat!

Meetgereedschap

De piketpaaltjes kan je met een moker / hamer in de grond slaan. De bovenkant is al oranje gespoten voor een betere zichtbaarheid!

De piketpalen kan je gebruiken voor het uitzetten van een bouwraam, het uitzetten van een wandelroute of het gebruiken tijdens het landmeten als signalering. Ook kan je hoogte stellen met uitzetkoord of iets afzetten met afzetlint

Vurenhout piketpaaltjes markeren vaak nieuwbouw, grenzen, verhardingen, kabels en leidingen, maar ook archeologische opgravingen om contouren aan te geven of andere bodemvondsten te markeren.

Het testen van de nauwkeurigheid van je bouwlaser gaat als volgt:

  1. Stel de laser op 30m afstand van een muur en laat de bouwlaser horizontaal nivelleren.
  2. Zet de laserontvanger aan. Zet de laser in de nauwkeurigste stand.
  3. Laat de handontvanger van bovenaf in de laserstraal zakken totdat deze op niveau is. Zet een markering op de muur met een krijt, stift of potlood. Gebruik hiervoor de bovenkant van de ontvanger.
  4. Draai de bouwlaser 180 graden. Herhaal stap 2 & 3.
  5. Draai de bouwlaser nu 90 graden en herhaal stap 2 & 3. Beide zijdes van de 2e as zijn nu gecontroleerd.
  6. Draai de bouwlaser nu nogmaals 90 graden en herhaal stap 2 & 3. Beide zijdes van de 2e as zijn nu gecontroleerd.
  7. Controleer de afstand tussen de 4 markeringen op de muur. Deze afwijking mag, afhankelijk van het type laser, maximaal 3 tot 5 millimeter zijn. Zijn de afstanden groter, dan heeft de bouwlaser een afwijking en moet deze worden gekalibreerd.

Ja, de bouwlaser LL300N kan uitstekend tegen water! Dat komt omdat de LL300N is uitgerust met een glazen kast die de rotor beschermt tegen vocht en vuil.

Vanaf de fabriek wordt de bouwlaser correct afgeleverd. Wij adviseren om je bouwlaser elk jaar te laten kalibreren.

Een afwijkende laser maakt scheve muren, verkeerd afschot en veel andere geld verspillende problemen. Zorg er dus voor dat de laser precies blijft meten! Dit voorkomt een hoop gezeur! 

In ons assortiment hebben wij twee verschillende soorten meetbanden. De meetband staal en de meetband glasfiber. Welke is beter en wat is precies het verschil?

De meetband staal is qua gewicht een stuk zwaarder dan de fiber-uitvoering. De stalen variant is wel nauwkeuriger. De meetband van glasfiber kan namelijk een klein stukje afwijken door het materiaal.

Toch verkopen wij veel meer meetbanden met glasfiber dan met staal. De glasfiber variant is namelijk een stuk goedkoper en mag overal worden ingezet. Dit komt omdat het glasfiber niet-geleidende materiaal is.

Een meetwiel gebruik je als je een lange afstand moet opmeten. De meetwielen hebben namelijk een bereik van 9.999,9 meter (10km). 

Een meetwiel kan jou enorm veel tijd besparen. Stel je voor, een lengte opmeten van 3,5 km. Zou jij dat doen met een rolmaat of meetband? Wij niet in ieder geval!

Machines kennisbank

Machines

Een Wacker Neuson trilplaat wordt gebruikt om de ondergrond te verdichten. Ook kan je met een Wacker trilplaat bestrating aantrillen.

Een Wacker Neuson trilstamper wordt gebruikt om de grond te verdichten waar een trilplaat niet bij kan. Een Wacker stamper, ook wel sleuvenstamper genoemd, wordt veel gebruik wordt vaak gebruikt tijdens het aanleggen van glasvezel en andere infra werkzaamheden.

Een sleuvenstamper, ook wel trilstamper genoemd, wordt gebruikt voor het verdichten van greppels en sleuven. Een sleuvenstamper is smaller dan een trilplaat waardoor deze vaak op smalle plekken inzetbaar is.

Je hebt Wacker trilstampers op benzine (2- of 4-takt), diesel of met elektromotor (accu).

Een 2-takt stampers kan je schuin gebruiken. De 2-takt stampers zijn zelf smerend door de mengsmering! 2-takt Wacker stampers zijn goedkoper en lichter qua gewicht.

4-takt stampers draaien op benzine (Euro 95 / E5) en hebben een lager toerental. De 4-takt stampers zijn stiller qua geluid.

De K1 Pace van Husqvarna is misschien wel de beste elektrische bandenzaag! De K1 Pace bandenzaag heeft een bladdiameter van ø300 mm of ø350 mm.

De bandenzaag K1 weegt qua gewicht lichter dan vergelijkbare modellen. Tevens zaagt de bandenzaag dieper (145mm) dan de concurrenten.

De K801 Beton diamantzaagblad is in prijs / kwaliteit verhouding de beste! Dit zaagblad wordt vaak door stratenmakers gebruikt!

Het diamantzaagblad K801 Beton is het beste zaagblad om stenen mee te zagen. Het zaagblad is beschikbaar in de volgende bladdiameters : ø300 / ø350 / ø400 mm

Gratis verzending.

Voor bestellingen + €500 ex.

Niet goed, geld terug.

30 dagen garantie

Professioneel materieel.

Gekozen door professionals

Scherpe prijzen.

Dagelijkse prijs monitoring